Are you scared yet?

Igår blev det en runda på stan med syster där det handlades en skjorta och en omkopplare till skärmen, vilket är nice för nu kan jag ha 2 skärmar kopplade till min laptop och man kan inte ha för många skärmar... eller...

Ikväll blir det plugg och tvättstugan vilket aldrig är fel en fredag och imorgon är det halloweenfest i Mickans stuga vilket kommer bli sjukt nice, är peppad som attan faktiskt, vilket inte är så vanligt vad gäller mig och fest så det kommer nog bli nice, även att folk ville åka till Sivans istället för att ha hemmafest, men jag antar att det är majoriteten som får bestämma, tyvär.

Löv is all around

Jahap, då var det tydligen höst igen och jag gillar det mesta med hösten faktiskt. Det är snart vinter vilket är awesome, vädret är dåligt vilket håller alla andra inne, man har en bra ursäkt att sitta inne och det är okej att äta varm soppa igen. 

Det finns däremot en liten nackdel med hösten som har att göra med läget på min lägenhet och det som ramlar från träden nämligen löv. Så som min lägenhet ligger så blåser alla löv i hela Växjö till min dörr och lägger sig där i en lövhög och så fort jag öppnar dörren gör löven sitt bästa för att smyga in i lägenheten och lägga sig i hallen vilket är lite irriterande då det låter som om man trampar runt i en chipsfabrik så fort man sätter en fot i hallen.

I övrigt är det snart massa plugg som gäller igen då lärarna i kursen som är 7.5 hp tycker att det är rimligt med 2 tentor, 3 uppgifter och 2 workshops. Tack.

Working 9-5 ...fast fel sida dygnet

jag vet jag ska sluta klaga på att jag aldrig uppdaterar och faktiskt skriva nåt istället....
Igår var det Wädurs tur att jobba på Pudas och gammal som man är fick man ta det en sista gång innan Pudas slår igen. Så efter att overallen var på blev det buss 19.37 till Pudas där de flesta som vanligt förväntade sig en kväll med 10 gäster.
Det var inte 10 gäster på Pudas när vi kom dit, det var 200 gäster av osvenskt ursprung. Det var nämligen så att studentföreningen för utbytesstudenter VIS hade mingelkväll med svenskt tema. Så det blev en massa att göra helt plötsligt vilket iofs bara är kul.

Rutinerade som vi är jag och Oscar så snodde vi genast jobblistan och satte upp oss själva på de minst ansträngande passen och lämnade köket till de som aldrig jobbat på Pudas tidigade, jag tror det kallas rutin.

Så efter mycket engelskande och när man för trehundraåtiotredje gången förklarat att det uttalas ÅBRO inte Oebroe eller Ablo så stängde Pudas i vanlig ordning klockan 1 och städandet upptogs. Då vi lyckats övertala de ansvariga att "en liten städöl" kan vi väl ändå få så var vi ändå glada över städandet. Vid 2-tiden åkte första bilen hem men några av oss var fortfarande lite törstiga efter städandet så vi tog en öl till.

När klockan på något magiskt sätt blivit 4 tänkte vi att vi kanske skulle åka hem och ringer en taxi. De hade en bil till oss vid 05.30. Detta gjorde oss ännu törstigare, och hungriga, så med lite hjälp av en ansvarig hittade vi en låda Miller som hade gått ut och miljövänner som vi är tyckte vi det var synd att den skulle kastas, så vi öppnade den istället. Detta resulterade i att 5 trötta jobbare och en ansvarig spenderade nån timme med att dricka gammal Miller och äta nachos i köket i väntan på taxin som till slut anlände vid 5.30 och så var man hemma 05.50, är inte det en lyckad kväll vet jag inte vad som är.

Pluggpaus

blogg, personlig och öppen dagbok eller logg på webben, typiskt bestående av regelbundna skriftliga inlägg med personligt hållna iakttagelser och synpunkter på dagsaktuella händelser (NE.se)
Detta är alltså definitionen på en blogg enligt nationalencyklopedin. Så den stora frågan är ju om det här egentligen är en blogg, för de få stackare som faktiskt läser här (hej mamma) är inte direkt välsignade med regelbundna inlägg. Så det är väl en halvblogg eller nåt.

I vilket fall är det lördag och för första gången på länge har vi inte inlämning av nån dryg uppgift imorgon så man behöver inte spendera kvällen begravd i skolböcker eller artiklar. Däremot har senaste tiden varit fylld av olika seminarium som gett ordet "tråkigt" en helt ny innebörd. Det är fortfarande bortom mitt förstånd hur man kan ha så dålig engelska som många av utbytesstudenterna har när de har tagit en kandidatexamen, även om min engelska inte är perfekt, men jag hade nog bättre engelska på mellanstadiet än merparten av dem har. Det drygaste med dessa seminarier, iaf i ena kursen, är att vi ska opponera på varandra. Detta är första meningen i det arbete jag skulle opponera på:

"The CEO necessity be capable to identify his executives „achievements and praise them, But must be very careful with his communication, because of the message that he could be sending his executives is that they can relax, they have done their work The self-satisfaction could be unsafe, and CEO must be aware and remind his Executives that are always work to be done, even when it‟s no really essential, since this condition will prevent the loss of importance."

Notera gärna stora bokstäver som inte har en punkt framför sig. Det är lite så de jobbar helt enkelt.

I vilket fall blev det ett nytt inlägg av ett litet utbrott bitterhet :)

Uppdatering

Ber om ursäkt för den senaste tidens uppdateringsfrekvens med ursäkten att: Jag orkade inte.
Även om det nyligen kom ett inlägg på denna blogg men det var inte direkt från mig, utan den klient som fick jobbet att göra en design till denna så frekvent uppdaterade blogg, då jag själv har en estetiskt förmåga i klass med den av en slarvigt skivad citron.

Men som rubriken säger är detta inlägg mest en uppdatering av vad som hänt sen senast.
Vi växjöbor fick finbesök från både Karlskrona, Stockholm och andra orter ingen orkar komma ihåg. Detta firades självklart med fester. Fredagen festades hos mig med endast några få utvalda och på lördagen var det inflyttningsfest hos Familjen Bouvin/Appeltoft.

Större delen av veckan annars har bestått i en hel del pluggande, faktiskt, samt ett seminarium där currydimman låg tät över bänkarna. (Ja jag läser masterutbildning där de flesta studenter är från en viss del av Asien där man tydligen badar i curry och frityrsmet). Men jag och Morgan tvingade vår tredje gruppmedlem Tajul Islam från Bangladesh att minimera presentationen och inte fylla varje PP-slide med en hel uppsats och fick beröm av läraren för detta.

Denna helg vankas ännu mer plugg då vi har inlämning på Söndag kl 13, vilket kan vara sämsta tiden för deadline någonsin.
Men nu ska jag käka köttfärssås & Spagetti i väntan på att En viss Oscar Lütz kommer hit för lite softande och kanske en och annan öl, dvs helgens pluggande startar imorgon. :)

RSS 2.0