Kyckling, Grönsaksblandning och Örtsås + Chokladkaka

I torsdags (jag vet sjukt snabb på att uppdatera) var Klara och Sara här för lite middag. Det blev örtinspirerad kyckling med grönsaker och en av världens enklaste chokladkakor till efterrätt. Jag skrev lchf-ingredienserna inom parentes i receptet, det är egentligen gjort för "vanliga" människor men jag ändrade om till lchf och det funkar jättebra.

Kyckling:
Kycklingfilé
Bacon
Creme Cheese (philadelphia)
Färsk Timjan
Franska örter
Salt
Pepar
Hacka timjan och blanda med osten blanda i salt, peppar och franska örter, blanda ordentligt.
Skär snitt i kycklingen och fyll dem med örtblandningen. Linda kycklingen i bacon och kör i ugnen på 175 grader tills kycklingen är klar. (ca 45 minuter)
Grönsaksblandning:
Sparris
Sockerärtor
Haricovert
Hackad spenat
Paprika
Lime
Jag använde frysta grönsaker till denna rätt (utom paprikan), det går säkert med färska med.
Tina grönsakerna innan de ska användas. Dela sparrisen på mitten ungefär och bryt haricoverten om de är för långa.
Skär paprikan i långa strimlor. Lägg ner alla grönsaker utom paprikan i en varm stekpanna med olja. När de stekts ett par minuter lägg ner paprikan och pressa i limen. Stek ytterligare ett par minuter och servera.
Sås:
Färsk timjan
Cremé Fraiche
Franska örter
Salt
Peppar
Hacka Timjanen blanda ner i Cremé fraichen tillsammans med kryddorna, rör om.
Maten är serverad:
Chokladkaka (1 person):
4 msk mjöl (sojamjöl)
4 msk socker (sukrin)
2 msk kakao
1 ägg
4 msk mjölk
3 msk olja
70% choklad (eller mer)
äkta vaniljpulver
Denna kaka är väldigt lätt och går supersnabbt att göra. Den görs i en mugg och jag märkte att man behöver en ganska vid mugg annars är det lätt att den rinner över.
Blanda mjöl, socker och kakao i muggen. Knäck ner ägget och blanda ordentligt.
Häll i mjölk och olja och blanda igen. Hacka eller banka sönder chokladen så det blir små bitar. Lägg ner chokladen och vaniljpulvret och för om.
Ställ in muggen i micron ca 3 minuter på full effekt.
Låt den gärna svalna nån minut innan den äts.

RSS 2.0