Tacobiffar med babyspenat och het, kall sås
Dags för ett nytt inlägg av matkaraktär denna gång är det biffar och en kall sås.

Till detta åt jag rester utav gratängen i föregående recept.
Biffar (ca 15):
700g blandfärs
1 "näve" babyspenat
2 ägg
1 dl vispgrädde
spiskummin
salt
peppar
franska örter
Hacka babyspenaten fint. Blanda ihop alla ingredienser till en "smet".

Forma smeten till biffar efter önskad storlek

Stek biffarna på mellanvärme och dela för att se till att de är klara.
Sås:
1 burk creme fraiche
1 chili
1 knippe babyspenat
salt
peppar
chilipulver
Dela chilin och ta bort kärnorna (lämna om du vill ha lite starkare). Hacka chilin och spenaten fint och blanda tillsammans med kryddorna och creme fraichen.
Jag tycker gratängen fungerar jättebra med biffarna, även om den ser lite tråkig ut på grund utav uppvärmning.

Kommentarer
Trackback