Grillad Karré med fylld paprika

I fredags var det dags för årets första grillning med Anita Bouvin. På menyn stod karré och fylld paprika.
Marinad:
1 chili
1 lime
inlagda vitlöksklyftor (chili-smak)
olivolja
soja
salt
peppar
grillkrydda
När jag gör marinad gör jag det alltid i en plastpåse där köttet redan ligger, mest för att jag inte orkar diska skålar etc. Men i vilket fall.. börja med att hacka ner chilin och lägg i påsen med kött.
Dela limen och pressa ner saften på köttet. Hacka vitlöksklyftorna ganska grovt och lägg ner i marinaden.
Efter detta häll på en del av oljan som vitlöksklyftorna legat i, olivolja och soja. Krydda sedan med salt och peppar.
Detta gjorde jag vid lunch samma dag som vi skulle äta så att köttet skulle ta ordentligt med smak, jag skakade även påsen med köttet och marinaden ett par gånger under dagen så det skulle sprida sig överallt.
Vid framtagning innan grillningen såg köttet ut såhär:

kött
Fylld paprika (2 personer) :
3 Paprikor
4 dlCremé Fraiche
ca 300g Riven ost
2 vitlöksklyftor (färsk)
½ Chili
Dela 2 paprikor på längden och ta bort kärnor etc.
Hacka den sista paprikan fint tillsammans med chili och rör ner i cremé fraichen.
Pressa i vitlöksklyftorna. Blanda sedan ner ungefär 250g riven ost i "smeten".
Fyll paprikahalvorna med röran och häll på ytterligare ost på toppen.
Ställ i ugnen på 175 grader tills osten på toppen smält och börjar få lite färg.
Avslutar med bilder på Anitas uppläggning, köttet på grillen och en mattant vid grillen ;)








Kommentarer
Postat av: Ab

haha vilken genomtänkt uppläggning, jag är för levande för sånt!

2010-03-28 @ 19:29:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0